Stålsmycken i Kirurgiskt stål - 316 L-stål | www.babysnake.se
Priser inkl. moms

Stålsmycken

Stål smycken eller smycken i rostfritt stål. Även kallat Kirurgiskt stål eller 316 L-stål.

Våra stål smycken är av mycket hög kvalité och Precis som namnet antyder så rostar eller missfärgas inte smycken i stål smycken / rostfritt stål. Stål smycken liknar silver och är därför lätta att passa in med silversmycken. Det har dock en något gråare nyas men passar ändå ihop med Äkta silver. Lite av en smaksak. Många kunder köper stål smycken nu eftersom silverpriserna har ökat drastiskt på Äkta silver. Samma smycke i silver kostar nästan dubbelt så mycket. Smycken i stål är hårdare än Äkta silver och repas därför inte på samma sätt. Stålet är en av de starkaste smyckes metallerna som finns. Stål smycken oxiderar inte och är mycket lättskött. Inga putsningsmedel behövs införskaffas utan enklaste sättet att rengöra smycken i stål med är med lite varmt vatten och en trasa.

Stålet består av en liten mängd nickel som är så hårt bunden i metallen att till och med en nickelallergiker kan använda det.
Kirurgiskt stål klarar EU:s direktiv för produkter som kommer i tät och långvarig kontakt med huden. Gränsvärdet är 0.5 miljondels gram / cm2 / vecka. Därför är Kirurgiskt stål även tillåtet vid t.ex. håltagning i öron och annan piercing.